Sunday, July 21, 2013

Vegan avocado pasta

Ik hou van pasta, en dan vooral pasta met een heerlijk romige saus!
Nou is romige pastasaus over het algemeen niet echt het meest gezonde met al die room en kaas.
Deze pasta is erg lekker in de zomer, lekker fris door de citroen en toch romig door de avocado!
De pasta is veganistisch en als je volkoren pasta gebruikt ook nog behoorlijk gezond.
Het klinkt een beetje gek he? Pasta met avocadosaus.. maar geloof me, het is echt heel erg lekker!
De 3 anderen hier zijn niet zo van het vegan eten, maar iedereen vond dit gerecht lekker. Ik kreeg één opmerking over dat een stukje vlees erbij wel erg lekker geweest zou zijn, maar verder waren ze erg enthousiast ;)



Wat heb je nodig? voor 4 personen.

300 gram volkoren pasta
2 rijpe avocado's
1 citroen
3 grote tenen knoflook
1,5 theelepel Italiaanse kruiden
flinke scheut olijfolie
4 grote tomaten
100 gram rucola
pijnboompitten (ongeveer 4 eetlepels)
mespuntje zout

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje.
Pel de knoflook en rasp de schil van de citroen.
Doe de knoflook, olijfolie, zout, avocado's en het sap van de citroen in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal tot een glad geheel. Als de saus te dik is voeg je nog wat olijfolie toe.
Snij de tomaten in stukjes.
Haal de pasta van het vuur en giet deze af.
Meng de saus en de Italiaanse kruiden door de pasta, als alle pasta bedekt is met een laagje saus voeg je de rucola toe en meng je deze door de pasta.
Als laatste meng je de stukjes tomaat, de pijnboompitten en citroenrasp door de pasta.
Geniet van je lekkere vegan avocado pasta!

Tip: voeg wat blaadjes verse basilicum toe.


 

0 comments:

Post a Comment