Friday, July 5, 2013

Heb jij al een bikini lijf?

Juli.. zomertijd, en dus tijd voor een mooi bikini lijf.
Hoewel we de zon nog maar weinig gezien hebben dit jaar is half Nederland druk bezig met het kweken van een beach body, want iedereen wil toch graag net iets strakker en slanker zijn als het weer tijd is om naar het strand te gaan.

De aanleiding van dit artikel is het plaatje hieronder.
Veel mensen, en vooral ook veel jonge meiden gaan net voor de zomer nog even crash diëten, om nog een paar kilo kwijt te raken, vaak worden hierbij ongezonde keuzes gemaakt.
De boodschap is, eet gezond, leef gezond, ga naar het strand en geniet!

 
En natuurlijk is er niks mis mee om een paar kilo af te willen vallen, zolang je op een gezond gewicht blijft. Belangrijk is wel dat je dit goed aan pakt en zorgt dat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt.
Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten.
 
Eet genoeg.
Jezelf uithongeren is nooit goed. Ga dus niet opeens de helft minder eten omdat je die kilo's kwijt wil maar vervang de wat minder gezonde dingen door gezonde alternatieven.
Een hongergevoel is een teken dat je te weinig eet, sla geen maaltijden over en eet gezonde tussendoortjes.
 
Koop geen light producten.
Als je producten wil vervangen door gezondere alternatieven koop dan geen light producten.
Light producten zijn light omdat ze nog meer bewerkt zijn wat ze niet gezonder of beter maakt.
Er zitten misschien wel minder calorieën in, maar in plaats van die calorieën krijg je ongezonde stoffen en meer E-nummers.
 
Eet gezonde vetten.
Wanneer je een paar kilo kwijt wil denk je er al snel over om vetten te laten staan, en inderdaad die zak patat kun je beter laten staan. Maar je lichaam heeft wel vetten nodig, goede onverzadigde vetten. Let er dus op dat je deze wel voldoende binnenkrijgt.
 
Zoek alternatieven.
Kies in plaats van gewone pasta bijvoorbeeld volkoren pasta en zilvervlies rijst in plaats van gewone rijst. Of eet eens quinoa. Met deze kleine aanpassingen is je maaltijd meteen een stuk gezonder.
Ook kun je bijvoorbeeld ontbijten met havermout in plaats van brood en lunchen met een salade in plaats van een broodje.
 
Eet vers en kook zelf.
Gebruik zo veel mogelijk verse producten en zo min mogelijk pakjes en zakjes, dat is niet alleen gezonder, je weet zo ook precies wat je binnen krijgt. In pakjes en zakjes zitten allerlei toevoegingen en etiketten lezen is ook niet altijd even makkelijk. Koop dus pure en verse producten en kook zelf.
 
Geniet!
De belangrijkste, geniet van je eten en neem er de tijd voor!
 
 
 

0 comments:

Post a Comment