Friday, September 20, 2013

Vegan chocolade truffels

Het is alweer even geleden dat ik hier een snack recept heb gepost. Ik snack sowieso niet veel de laatste weken, tijd om daar verandering in te brengen en chocolade truffels te maken ;)
Een super lekkere snack, en ook nog eens veganistisch, rauw en glutenvrij. Klinkt goed toch?
Deze truffels zijn misschien niet moeders mooiste, maar de smaak is er niet minder om (hier waren ze binnen 2 dagen op.. oeps!)


Wat heb je nodig? voor 8 tot 10 truffels

1 cup rauwe amandelen
1/2 cup dadels
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel vanille extract
1 theelepel cacao poeder
snufje zout

Hoe maak je het?

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of blender.
Snijd de dadels in stukjes (makkelijker voor de blender).
Voeg de dadels, kokosolie, vanille extract en het zout toe, en mix dit tot een kleverige massa.
Voeg als laatste het cacao poeder toe en meng dit door de massa (dit kun je ook prima met de hand doen.)
Haal het mengsel uit de blender en vorm er 8 tot 10 balletjes van.
Doe een beetje cacaopoeder in een schaaltje en rol de balletjes erdoor tot ze bedekt zijn met een laagje cacao.
Laat de balletjes een half uurtje opstijven in de koelkast.
Bewaar in de koelkast, de truffels zijn dan minimaal 3 dagen houdbaar.

Tip: je kan de balletjes ook door kokosrasp of fijngehakte nootjes rollen.

0 comments:

Post a Comment