Tuesday, November 26, 2013

Zelf currypasta maken

I ben gek op curry, het is perfect om mee te variëren en ik eet het bijna elke week. Maar had eigenlijk nog nooit zelf currypasta gemaakt, ik kocht altijd zo'n potje bij de toko. Tijd om daar verandering in te brengen, want currypasta maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten heb ik standaard in huis.
Het maken van de currypasta kwam er eigenlijk op neer dat ik gewoon van alles bij elkaar gooide in de blender, tot ik de smaak goed vond ;)
Het recept kun je naar eigen smaak aanpassen door het wat pittiger of milder te maken.


Wat heb je nodig?

2 witte uien (middelgroot)
5 teentjes knoflook
2 chilipepers
ongeveer 3 cm gember
2 eetlepels kurkuma
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels garam massala
2 theelepels  koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel cayennepeper
snufje zeezout
zonnebloemolie

Hoe maak je het?

Maak de uien, knoflook, pepers en gember schoon en snijd in stukken. Voor een milde currypasta kun je de zaadlijsten van de pepers verwijderen.
Doe alle ingrediënten met een scheutje zonnebloemolie in een keukenmachine of blender en mix het tot een pasta van de gewenste dikte. Als de pasta te dik is voeg je wat meer olie toe.
Verhit de currypasta kort in een droge koekenpan tot deze geurig is, zo komen alle smaken vrij.
Bewaar de currypasta in een steriele pot in de koelkast, het is dat 1 tot 2 weken houdbaar.

Tip: je kan de currypasta ook in porties invriezen (bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm) zo blijft het langer houdbaar. Als je dan curry wil maken gooi je gewoon één of meerdere blokjes in de pan, handig!

0 comments:

Post a Comment