Tuesday, November 5, 2013

Mexicaanse ovenschotel [vegan]

Gisteren kookte ik voor mijn ouders en zusje, en omdat iedereen hier dol is op Mexicaans besloot ik een Mexicaanse ovenschotel te maken.
Nou is Mexicaans niet echt gezond omdat er vaak enorme hoeveelheden kaas en crème fraiche worden gebruikt. Het recept komt uit de allerhande, ik paste het aan om het wat gezonder en vegan te maken. Oké super gezond is het nog steeds niet met die tortilla chips, maar wel erg lekker ;)
Deze veggie geraspte kaas was de eerste veggie kaas die ik echt lekker vind, hij smaakt echt naar kaas en smelt goed.
Het recept is heel simpel, je maakt een soort van chili die je vervolgens met tortilla chips in de oven zet. In het recept uit de allerhande worden mini krieltjes gebruikt, ik vond dit wel lekker maar niet perse nodig dus deze kun je eventueel weglaten.


Wat heb je nodig? voor 2 tot 3 personen.

1 blikje chilibonen of kidneybonen
1 bosje lente ui
1 rode ui
1 klein blikje mais
10 snoeptomaatjes
1 bakje veggie gehakt
1/2 zakje mini krieltjes
1/2 pakje gezeefde tomaten
tortilla chips
veggie geraspte kaas (deze bijvoorbeeld) of gewoon geraspte kaas voor niet vegans
1 theelepel cayenne peper
1 theelepel paprikapoeder
peper
zout
scheutje olie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Verhit een beetje olie in een pan, kruid het gehakt met cayenne peper, paprika poeder, peper en zout en bak het in ongeveer 4 minuten rul.
Snijd ondertussen de ui in snippers en de lente ui in ringetjes.
Voeg de ui, de helft van de lente ui, mais en chili bonen bij het gehakt en bak dit een paar minuten mee.
Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze samen met de krieltjes en de gezeefde tomaten in de pan.
Schep alles goed door en verwarm het een paar minuten.
Vet een ovenschaal in en schep daar het mengsel in.
Verdeel wat tortilla chips over de schotel en strooi er wat geraspte veggie kaas overheen.
Zet het in de oven en bak het ongeveer 25 minuten tot de kaas gesmolten is.
Garneer met wat ringetjes lente ui.

Eet smakelijk :)

0 comments:

Post a Comment