Tuesday, November 19, 2013

Veggie wraps

Deze wraps zijn echt een vitamine-bommetje, perfect voor een lichte maaltijd maar vol met voedingsstoffen.
Ze zijn super makkelijk om te maken en er komt geen pannetje aan te pas.
Ook is het een ideale manier om restjes groenten op te maken.
Ik eet deze wraps regelmatig als avondeten, want hoewel je het niet meteen zou verwachten vullen ze erg goed.
Maar je kan ze ook prima als lunch eten, een leuke en lekkere afwisseling en geschikt om aan de kinderen mee te geven in hun lunchtrommeltje.

Meestal maak ik deze wraps met pittige hummus omdat ik altijd een bakje met zelfgemaakte hummus in de koelkast heb staan, i love hummus. 
Maar besmeer ze vooral met wat je zelf lekker vind! Denk aan een pittige salsa, veganaise, pesto, ketchup enz.
Ik raad je wel aan om het smeerseltje zelf te maken, dit is gezonder en lekkerder.
De hoeveelheden in dit recept zijn niet precies, de hoeveelheid die je nodig hebt is afhankelijk van de grote van je slablad en wat je zelf lekker vind.
Deze groenten heb ik meestal wel in huis, net als avocado, maar je kan ze helemaal naar eigen smaak aanpassen.



Wat heb je nodig? voor 1 wrap.

1 groot blad stevige sla.
1,5 eetlepel hummus/pesto/veganaise enz.
avocado
paprika
wortel, geraspt of dun gesneden.
alfalfa
sla (naar keuze)
pitten en of zaden

Hoe maak je het?

Besmeer het blad sla met hummus of een ander smeerseltje.
Snijd de groenten in kleine reepjes en leg deze samen met de alfalfa en de pitten in het midden van het blad sla (de wrap mag goed gevuld zijn,
maar let op dat je het blad sla nog wel dicht kan rollen.)
Rol het blad sla voorzichtig maar stevig op tot een wrap.
Bestrooi met wat pitten en kiemen.

Tips:
- Voeg wat verse kruiden toe!
- In plaats van pitten of zaden kun je ook noten (eventueel fijngehakt) gebruiken, of natuurlijk gewoon allebei ;)
- Wanneer je de wraps meeneemt als lunch wikkel ze dan in aluminiumfolie zodat ze niet uit elkaar kunnen vallen.



Enjoy!

0 comments:

Post a Comment