Friday, May 24, 2013

Vegan bananen ijs

Alweer een recept met banaan? Ja alweer banaan, je kan er namelijk zo veel mee en dit ijs is bijna net zo makkelijk te maken als de bananenpannenkoekjes!
Dit is ijs gezond.. suikervrij en vegan, dus je kan gerust een bakje ijs eten zonder schuldgevoel ;)

Wat heb je nodig?

Bananen
Sojamelk of yoghurt

Hoe maak je het?

Snijd de bananen in plakjes en vries deze in.
Als de banaan plakjes helemaal bevroren zijn haal je ze uit de vriezer en doe je ze in een blender of keukenmachine.
Voeg een scheut kokosmelk toe aan de banaan en blend tot een glad geheel. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te zijn, en nog wat kleine stukjes erin is niet erg.
Schep/schenk je bananenijs in een bak en zet in de diepvries.
Haal je ijs elk uur uit de vriezer en roer het goed door met een vork (hiermee voorkom je grote ijskristallen in je ijs).
Wanneer je ijs de goede dikte heeft kun je het serveren (bij mij is dit meestal na ongeveer 3 uur, maar dat ligt ook aan hoe koud je vriezer is en je hoeveelheid ijs).

Je kan de kokosmelk ook weglaten en alleen bananen gebruiken, of het vervangen door bijvoorbeeld sojamelk of yoghurt.



0 comments:

Post a Comment