Monday, May 20, 2013

Ovenkrieltjes met groenten

Deze krieltjes uit de oven zijn al een tijd favoriet hier thuis, het is heel eenvoudig om te maken en super lekker. Ik ben net zoals de meesten hier thuis gek op aardappel, gebakken, gepoft, patat, chips.. je kan me er voor wakker maken. Deze aardappeltjes zijn een stuk gezonder als bijvoorbeeld gebakken aardappels omdat je alleen maar een heel klein beetje olijfolie nodig hebt.
Dit zijn de groenten die ik vandaag gebruikte, maar je kan het natuurlijk gewoon maken met de groenten die je zelf lekker vindt.

Wat heb je nodig? (voor 4 a 5 personen)

1 kilo krielen in de schil
1 courgette
2 paprika's
1 rode ui
3 teentjes knoflook
400 gram kleine tomaatjes
Olijfolie
Peper
Zeezout
2 theelepels gedroogde basilicum

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier over een ovenplaat.
Maak de krielen schoon en snijd ze doormidden.
Snij de courgette in plakjes, de paprika in blokjes en de ui in ringen.
Verdeel de krielen en gesneden groenten over de bakplaat en leg er daarna de tomaatjes op.
Pel en pers de knoflook en verdeel deze over de ovenplaat.
Besprenkel alles met een beetje olijfolie en strooi er daarna wat peper, zeezout en basilicum overheen.
Zet de bakplaat in de oven en laat het in 30 tot 40 minuten gaar worden.

Ik eet het altijd met een groenteschijf of andere vleesvervanger, de rest hier eet het meestal met een stukje kipfilet. Maar je kan het natuurlijk gewoon eten met wat je zelf lekker vindt.







0 comments:

Post a Comment