Sunday, May 5, 2013

Pittige hummus

Hummus is een van mijn favoriete smeerseltjes, lekker en ook nog gezond.
De hummus van de supermarkt vind ik vaak een beetje flauw en daarnaast zit er ook vaak suiker in.
Vandaag heb ik pittige hummus gemaakt, zonder suiker natuurlijk.



Wat heb je nodig?

1 potje of blikje kikkererwten
2 kleine teentjes knoflook, of 1 grote
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 afgestreken theelepel cayennepeper poeder
1,5 theelepel gedroogde peterselie (vers kan natuurlijk ook!)
peper
zout
paprikapoeder
eventueel 1 eetlepel sojayoghurt als je de hummus wat romiger wil maken.

Hoe maak je het?

Pureer de knoflook en kikkererwten met een blender of staafmixer, met 4 eetlepels van het vocht en de olijfolie.
Voeg vervolgens het citroensap, de peterselie, cayennepeper en eventueel de yoghurt toe.
Proef het even en voeg naar smaak peper, zout en als je het pittiger wil maken nog wat cayennepeper toe.
Meng het nog even kort door en schep de hummus in een schaaltje.
Strooi er als laatste wat paprikapoeder over.




0 comments:

Post a Comment