Monday, May 13, 2013

Bananen-choco-noten brood

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n brood eter, zelfs als kind hield ik al niet van brood.
Maar af en toe een wat specialer broodje daar kan ik wel echt van genieten.
Zoals beloofd is hier het recept voor bananen-choco-noten brood.
Makkelijk om te maken en lekker en gezond.
Om het brood wat meer choco te maken kun je nog wat stukjes pure chocolade toevoegen aan het beslag.




Wat heb je nodig?

2 grote bananen
250 gram volkoren meel
1 eetlepel bakpoeder
100 ml zonnebloemolie
3 eetlepels honing
2 eieren
3 eetlepels cacao poeder
150 ml yoghurt (ik gebruikte soja yoghurt)
2 handjes gemengde noten
mespuntje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacao, zout)
Meng in een andere kom de natte ingrediënten (zonnebloemolie, honing, eieren en yoghurt)
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng het goed.
Prak de bananen fijn met een vork en hak de noten grof.
(Wanneer je extra chocolade toevoegt hak de pure chocolade dan fijn en meng deze door het beslag met de banaan en noten)
Meng de banaan en noten door het beslag en doe het vervolgens in het cakeblik.
Strooi er nog wat noten overheen en zet het bakblik dan in de oven.
Bak het brood ongeveer 50 minuten op 180 graden.
Controleer met een prikker of het brood gaar is.
Laat het brood in de vorm afkoelen.

Bewaar het brood in een luchtdichte doos in de koelkast, dan blijft het langer lekker.




0 comments:

Post a Comment