Saturday, August 24, 2013

(Vegan) Salade caprese

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen, want daar is het echt te makkelijk voor maar salade caprese is wel heel erg lekker.
Simpel, maar bijna iedereen vind dit typische Italiaanse gerechtje lekker.
Belangrijk is wel dat je goede ingrediënten gebruikt, kies voor buffel mozzarella, goede extra vergine olijfolie en bijvoorbeeld biologische roma tomaten.
Ook als vegan kun je genieten van een salade caprese, hoe je dit maakt staat onderaan in het recept.




















Wat heb je nodig?

1 bol buffel mozzarella
2 roma tomaten
2 eetlepels olijfolie
wat blaadjes verse basilicum
beetje zwarte peper

Hoe maak je het?

Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken.
Leg deze om en om neer met wat blaadjes basilicum ertussen.
Druppel de olijfolie erover en strooi er als laatste een beetje zwarte peper over.

Tip: geef de salade net wat extra's door er bijvoorbeeld wat rucola, groene pesto of geroosterde pijnboompitten (of allemaal!) aan toe te voegen.

Wil je een vegan salade caprese maken, vervang dan de buffel mozzarella door een veganistische mozzarella, deze kun je zelf maken of kopen bij de natuurwinkel.
Voor een recept voor vegan mozzarella klik hier. En bekijk dan ook gelijk even de rest van de website van Artisan Vegan Life voor meer vegan kaas en andere geweldige recepten!

0 comments:

Post a Comment