Wednesday, August 7, 2013

The men who made us fat

The men who made us fat is een documentaire bestaande uit 3 delen die gaat over, je raad het al.. de mensen die ons dik maakten ;)
Deze docu is echt een aanrader, makkelijk te volgen, goede info en de presentatie is leuk, daarnaast is het ook gewoon interessant om te zien natuurlijk.

 
Deel 1 gaat o.a. over corn syrup, hoe dit sinds de jaren 70 veelvoudig gebruikt wordt en waarom.
Ook gaat het over leptin, een hormoon wat invloed heeft op je hongergevoel/zin in eten "once you start eating or drinking it, you don't know when to stop".
Verder gaat het over vet in voeding en de 0% vet producten die op de markt kwamen, waarbij er dan minder of geen vet in de producten zat maar wel veel meer suikers.
 
Wat ik leuk vind aan deze docu is dat er veel wordt ingegaan op de marketing van voeding. Hoe de consument met slimme trucjes overgehaald wordt om ongezonde voeding te kopen.
In "the men who made us fat" komt duidelijke naar voren hoe veel macht grote voedselproducenten hebben en hoe snel ze inspelen op de "wensen" van de consument.
Zo gaat deel 2 o.a. over supersizing, hoe dit ontstaan is en hoe onze porties eten steeds groter geworden zijn. En natuurlijk wat de gevolgen daarvan zijn.
 
Super interessant om te zien. Veel weet je natuurlijk al (zoals dingen over fastfood ketens) maar er kwamen ook een aantal nieuwe dingen voor mij aan bod en veel leuke weetjes.
Zeker de moeite waard om te kijken!
 
De 3 delen staan gewoon op youtube, je hoeft dus niets te kopen of downloaden (:
 
Episode 1 *klik*
Episode 2 *klik*
Episode 3 *klik*

0 comments:

Post a Comment