Wednesday, August 28, 2013

Raw brownies

Bestaat er iets beters dan brownies? Ik dacht van niet.. maar beter dan brownies zijn gezonde brownies! Want bij gezonde brownies heb je geen suikerkick, en misschien nog beter.. geen schuldgevoel als je in je eentje de hele schaal leeg eet ;)

Deze brownies zijn gezond. Ze zijn vegan, raw en gluten-vrij, en oh ja.. heel erg lekker!
Ze smaken natuurlijk niet hetzelfde als brownies vol met suiker, boter enz. en omdat ze rauw zijn is de structuur niet hetzelfde als bij echte brownies maar dat maakt niet uit want ze zijn zeker net zo lekker!


Wat heb je nodig?

1 cup cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
1 cup medjool dadels
1/4 cup cacaopoeder
1,5 eetlepel kokosolie
1 theelepel vanille extract
eventueel een beetje zout

voor het glazuur:
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels cacao poeder
1 eetlepel agavesiroop
kokosrasp

Hoe maak je het?

Doe de cashewnoten in de blender en maal deze zo fijn mogelijk.
Snijd de dadels in stukjes en doe deze bij de cashewnoten in de blender, maal tot een plakkerige massa.
Voeg de kokosolie, cacaopoeder, vanille extract en eventueel zout toe en meng alles goed door elkaar. Mix niet te lang, het hoeft niet perfect glad te zijn.
Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal (die van mij is 20x20 cm) en doe het browniemengel hierin.

Meng de kokosolie met het cacaopoeder en het agavesiroop wil goed door elkaar, als het te dik is voeg je een beetje water of wat extra agavesiroop toe.
Smeer dit over het browniemengsel.
Strooi er als laatste wat geraspte kokos overheen.
Zet het ongeveer een uur in de vriezer.
Geniet van je gezonde brownies!

Bewaar de brownies in de koelkast.

Tip: in plaats van kokosrasp kun je ook fijngehakte nootjes of geraspte pure chocolade gebruiken.



0 comments:

Post a Comment