Friday, April 19, 2013

Spinaziecurry met feta en quinoa

Niet de standaard curry maar wel heel erg lekker.
Voor het gemak heb ik diepvries spinazie a la crème gebruikt, maar je kan natuurlijk ook verse spinazie en een beetje soja room gebruiken.



Wat heb je nodig?

1 pak quinoa
500 gram biologische spinazie a la crème [diepvries]
1 broccoli
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 pakje feta
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels kurkuma
1,5 eetlepel currypasta
1 bakje kleine tomaatjes

Hoe maak je het?

Bereid de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok en voeg de knoflook en ui toe.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes en kook deze vervolgens ongeveer 5 minuten.
Laat de ui even glazig worden en voeg vervolgens de currypasta, kerriepoeder en kurkuma toe.
Voeg de spinazie toe en laat deze ontdooien terwijl je blijft roeren.
Als de spinazie volledig ontdooit is voeg je de broccoli roosjes toe en bak je deze kort mee.
Halveer de tomaatjes en schep ze samen met de feta (in kleine blokjes) door de curry, verwarm deze kort mee en serveer de curry met de quinoa.

Tip: lekker met (zelfgemaakt) naanbrood!

 
 
[ik had nog wat erwten over dus die heb ik ook in de curry gedaan]

0 comments:

Post a Comment