Friday, April 12, 2013

Chocolade muffins met aarbei

Chocolade en aardbeien.. bestaan er mensen die niet van deze combinatie houden?
Ik vind het in ieder geval heerlijk!
Nou zijn muffins natuurlijk niet het meest gezonde voedsel op aarde en je moet er zeker niet te veel eten maar deze zijn in ieder geval suiker vrij! En toch lekker zoet door de agavesiroop, stevia en natuurlijk de aardbeien.



Wat heb je nodig?

250 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
100 ml agavesiroop
half theelepeltje steviapoeder
120 ml zonnebloemolie
2 eieren
6 eetlepels rauwe cacao
250 ml room (ik gebruikte soja-room maar gewone room kan ook)
1 klein bakje verse aardbeien, of 1 pakje diepvries aardbeien.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, stevia, cacao)
Meng in een andere kom de natte ingrediënten (agavesiroop, zonnebloemolie, eieren, room)
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng het tot een dik beslag.
Snijd de aardbeien in stukjes (ik gebruikte hele aardbeien maar stukjes verdeelt veel beter!) en voeg deze toe aan het beslag.
Zet papieren vormpjes in een muffinvorm en doe hier het beslag in.
Zet de muffins in de oven en bak ongeveer 20 minuten op 180 graden.
Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Tip: om de muffins nog meer chocolade te maken voeg stukjes pure chocolade toe aan het beslag!
Tip: ik maakte deze muffins met aardbeien maar je kan ze natuurlijk ook maken met blauwe bessen, frambozen of ander fruit.





0 comments:

Post a Comment