Tuesday, April 16, 2013

kokos muesli repen met choco laagje

Ik hou van zelf muesli repen maken omdat ze zo lekker zijn en veel gezonder dan de repen uit de supermarkt. Ik was op zoek naar nieuwe ideeën voor muesli repen en kwam toen een recept tegen voor chocolade kokos koekjes op Voedzo. (waar nog veel meer heerlijke recepten te vinden zijn!)

Dat recept heb ik aangepast tot muesli repen en dit is het resultaat geworden.



Wat heb je nodig?

koek:
Halve kop volkoren meel
Halve kop muesli
2 eetlepels lijnzaad
Kop geraspte kokos
Halve kop zonnebloemolie
1/3 kop agavesiroop
2 theelepels bakpoeder
Merg van 1 vanille stokje

chocolade:
1/3 kop roomboter of kokosolie
Halve kop cacao
2 eetlepels agavesiroop

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe bakpapier in een ovenschaal of cakeblik.
Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten (behalve die voor de chocolade) en kneed dit tot deeg.
Doe het deeg in de ovenschaal en druk het stevig aan.
Bak de koek ongeveer 15 minuten op 180 graden.

De chocolade:
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Zodra de boter gesmolten is van het vuur af halen en de cacao en agavesiroop erdoor mengen tot een glad geheel.

Wanneer de koek gaar is uit de oven halen en het chocolademengsel erover verdelen.
Glad strijken met een mes en het geheel af laten koelen in de ovenschaal.
Als de koek helemaal afgekoeld is kun je hem uit de vorm halen en in repen snijden. (Ik gebruikte een kartelmes zodat de koek niet zo snel zou breken.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.








0 comments:

Post a Comment