Sunday, April 28, 2013

Muesli repen met pindakaas

Muesli repen, een perfect tussendoortje voor thuis, op het werk/school of voor onderweg.
De supermarkten liggen er vol mee, ze worden vaak aangeprezen als gezond terwijl er vaak suiker en veel toevoegingen in zitten.
Maar gelukkig zijn ze ook heel makkelijk zelf te maken!
Dit recept is hoe ik basis muesli repen maak, maar je kan er natuurlijk zelf mee experimenteren.
Je kan toevoegen wat je zelf lekker vind, denk aan gedroogd fruit, kokos rasp, rozijnen of stukjes chocolade.

Muesli repen, suiker vrij en zuivel vrij!



Wat heb je nodig?

250 gram havermout
250 gram muesli
50 gram volkoren bloem
1 handje amandelen
1 handje gemengde noten
2 eetlepels lijnzaad

140 ml biologische honing
10 ml agavesiroop
125 ml zonnebloemolie
3 grote eetlepels biologische pindakaas

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 130 graden.
Maal alle droge ingrediënten )havermout, muesli, bloem, amandelen, noten en lijnzaad) kort in een blender/keukenmachine (je hakt het een beetje fijn, maar het zijn nog wel stukjes).
Zet een pannetje op een laag vuur en verwarm daarin de honing, agavesiroop, zonnebloemolie en pindakaas. Blijf roeren tot het een vloeibaar mengsel is.
Doe vervolgens het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en meng dit goed door. Zorg dat alles bedekt is met een laagje van het plakkerige mengsel.
Doe het muesli mengsel in een bakblik met bakpapier en druk het goed aan met je hand of de achterkant van een lepel.
Zet het bakblik in de oven en bak de muesli repen ongeveer 50 minuten.
Laat helemaal afkoelen in het bakblik. Als het afgekoeld is voorzichtig in repen snijden en bewaren in een luchtdichte doos.

 droge ingrediënten
 
 natte ingrediënten

 verwarmen tot het volledig vloeibaar is

 mengen tot plakkerige massa

 gezonde repen!


0 comments:

Post a Comment