Tuesday, June 18, 2013

Zelfgemaakte kruidenboter

Het is echt perfect barbecue-weer vandaag, en hoewel dit geen echt barbecue gerecht is staat het wel bij elke bbq op tafel..kruidenboter!
Want bij een barbecue hoort stokbrood met kruidenboter, en die kun je makkelijk zelf maken.
Ik kan je wel vast vertellen dat als je deze boter één keer hebt gemaakt je nooit meer kruidenboter uit een pakje wil want dit is zo veel lekkerder!

Wat heb je nodig?

250 gram roomboter
2 handjes verse basilicum
klein bosje verse bieslook
2 teentjes knoflook
2 a 3 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel zeezout
beetje peper

Hoe maak je het?

Leg de roomboter een tijd voor je de kruidenboter gaat maken uit de koelkast zodat hij niet meer hard is.
Hak de basilicum en bieslook fijn.
Pel de knoflook en pers deze fijn.
Rooster de pijnboompitten en laat ze even afkoelen, vervolgens hak ze je in kleine stukjes.
Meng de kruiden, knoflook, pijnboompitten en zout en peper door de roomboter.
Laat even staan zodat de smaken goed in de roomboter trekken voor het serveren.

Tip: je kan de boter prima van te voren bereiden, bewaar hem dan in de koelkast in een afsluitbaar bakje of bedek met een laagje vershoud plastic.


 

0 comments:

Post a Comment