Tuesday, June 11, 2013

Hartige clafoutis met paprika en brie

Sinds ik hartige clafoutis heb gemaakt ben ik allemaal varianten aan het maken, en dit is er een die hier thuis erg in de smaak viel. Eieren, bloem en (soja)melk heb ik altijd wel in huis en als er nog wat kaas en groenten over zijn maak ik er graag clafoutis mee, en het is eigenlijk altijd lekker. Je brie kun je ook prima vervangen door een andere kaas als je niet van brie houdt. Zoals mozzarella of ricotta.
Lekker als bijgerecht, of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade.

Wat heb je nodig? 50 gram bloem
4 eieren
225 ml melk
1 rode paprika
1 gele paprika
halve brie
3 eetlepels crème fraîche
1 a 2 theelepels gedroogde peterselie
zout
peper
amandelschaafsel
boter of olie om je ovenschaal/bakblik in te vetten

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik of ovenschaal in met boter.
Snijd de paprika in blokjes en de brie in stukjes.
Verdeel de paprika en brie over de schaal en strooi er wat peterselie overheen.
Doe de bloem in een kom er voeg er al roerend de melk aan toe.
Voeg één voor één de eieren toe en klop het goed met een garde.
Als laatste voeg je de crème fraîche en zout en peper (naar smaak) toe. Klop het tot een glad beslag.
Schenk het mengsel over de paprika en brie en strooi er vervolgens wat amandelschaafsel overheen.
Zet de schaal op een rooster in de oven en bak de clafoutis in ongeveer 35 minuten goudbruin.
Let goed op dat de binnenkant niet meer vloeibaar is.

Tip: rooster de paprika voor nog meer smaak. (ook te koop in een pot).




0 comments:

Post a Comment