Thursday, June 20, 2013

Suikervrije scones

Scones, een heerlijk broodje afkomstig uit Schotland. Ik dacht eerst dat ze oorspronkelijk uit Engeland komen maar ze blijken uit Schotland te komen.
In Engeland worden ze overigens wel veel gegeten, meestal met jam en clotted cream.
In Nederland worden ze vaak bij een high tea geserveerd.
Zelf maak ik ze regelmatig in het weekend, we eten ze dan met clotted cream en suikervrije jam.

Wat heb je nodig? voor 10 scones.

400 gram bloem (origineel zijn ze met witte bloem gemaakt, maar volkoren bloem kan ook)
80 gram boter
200 ml melk + 2 eetlepels
snufje zout
mespuntje stevia
1 zakje bakpoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bloem, bakpoeder, zout en stevia door elkaar.
Voeg vervolgens de boter in stukjes toe en kneed het goed door elkaar.
Voeg de melk toe en kneed het tot een soepel deeg.
Is je deeg te nat? Voeg dan wat bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
Verdeel het deeg in 10 stukjes en rol er balletjes van.
Leg de balletjes op de bakplaat, druk ze een beetje plat en smeer er met je vingers een klein beetje melk overheen.
Zet de bakplaat in de oven en bak de scones in ongeveer 12 minuten gaar.
Let op dat de scones niet te donker worden.
Controleer met een prikker of ze gaar zijn.



0 comments:

Post a Comment