Thursday, June 27, 2013

Kaas scones

Scones zijn zo lekker, met jam en clotted cream.. hmmm!
En ze zijn ook nog eens heel makkelijk en snel te maken, handig als je in het weekend nog even snel broodjes wil bakken.
Wil je eens wat anders dan zoete scones, dan zijn deze scones leuk om te maken.
Lekker hartig met kaas, smullen!
Deze scones zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, maar ook koud zijn ze lekker met bijvoorbeeld rode pesto of kruidenkaas.

Wat heb je nodig? voor 10 scones.

250 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje bakpoeder
150 gram belegen kaas, geraspt
80 ml melk + 2 eetlepels
60 gram boter
1 ei
mespuntje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, kaas en zout door elkaar in een kom.
Voeg de boter in stukjes toe.
Meng de melk (houdt 2 eetlepels over) met het ei en schenk dit erbij.
Kneed het goed door elkaar tot het deeg goed is, niet te droog, niet te nat.
Als het te droog is voeg dan wat meer melk toe, is het te nat voeg dan wat meel toe.
Kneed tot een bal en verdeel het deeg in 10 stukken.
Rol het tot balletjes en leg ze op de bakplaat.
Druk de scones een beetje plat en bestrijk ze met de melk.
Bak de scones in ongeveer 10-12 minuten goudbruin.

0 comments:

Post a Comment