Saturday, January 11, 2014

Kokoskoekjes met pure chocolade

Studie Ontwijkend Gedrag en zo. In plaats van een presentatie maken besloot ik om koekjes te bakken.
Chocolade kokoskoekjes, ik wilde ze eigenlijk chokos koekjes noemen maar dat klonk een beetje raar.
Deze koekjes hebben wel wat weg van kokosmakronen. Ze zijn zonder de chocolade ook lekker, maar chocolade
maakt alles beter. Bijna alles.


De koekjes zijn heel simpel om te maken, je hebt weinig ingrediƫnten nodig en ze zijn snel klaar. Super gezond zijn
ze niet, maar voor af en toe kan dat best.
Hoeveel chocolade je nodig hebt hangt af van hoeveel koekjes je maakt en of je een dikke of dunne laag chocolade wil.
(Ik gebruikte ongeveer 100 gram chocolade voor 12 koekjes.)

Wat heb je nodig? voor 10 tot 12 koekjes.

2 eitjes
3 eetlepels agavesiroop
100 gram kokosrasp
(extra) pure chocolade, suikervrij

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Klop de eitjes los, voeg de agavesiroop toe en meng het goed door elkaar.
Voeg de kokosrasp toe en het meng tot een stevige massa.
Rol er met je handen balletjes van en druk ze plat op de bakplaat, druk ze goed aan.
Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Smet de chocolade au bain marie of in de magnetron.
Doop de koekjes voor de helft in de chocolade en leg ze terug op het bakpapier.
Zet de koekjes in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.


Enjoy!

0 comments:

Post a Comment