Monday, March 25, 2013

Tomaten brood

Zelf brood bakken is naast leuk ook nog lekker en gezond.
Ideaal om mee te experimenteren en erg makkelijk, zo maak je eenvoudig een brood met
de smaken die je zelf lekker vind en weet je zeker dat er geen toevoegingen of suikers in zitten.
Zelf bak ik regelmatig een zoet brood met bijvoorbeeld banaan, en ik vond het nu tijd
om eens een hartig brood te proberen!
En hoewel het brood minder gerezen was als verwacht, was het wel erg lekker!



Wat heb je nodig?

100 gram zongedroogde tomaten
250 gram meel
1 eetlepel bakpoeder
100 ml olijfolie (boter kan ook)
1 eetlepel oregano
1 kop verse basilicum of 1 eetlepel gedroogde basilicum
2 eieren
150 ml yoghurt
helft van 1 klein blikje tomatenpuree (let op dat er geen toevoegingen in zitten!)
Zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe bakpapier in een cake blik, zo kun je het brood er makkelijk uit halen.
Meng in een grote kom het meel, de bakpoeder, olijfolie, oregano, basilicum, zeetzout (naar smaak), eieren, yoghurt en tomatenpuree goed door elkaar.
Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en meng deze met de pijnboompitten door het deegmengsel.
Schep het mengsel in het bakblik en bak het brood ongeveer 50 minuten op 180 graden.
Controleer met een satéprikker of het brood gaar is.
Laat het brood afkoelen op een rooster.


Het brood krijgt een beetje een cake structuur en een mooie oranje kleur.
Heerlijk als tussendoortje of bij de lunch, en natuurlijk ook prima geschikt om mee te geven in een broodtrommeltje naar school of werk.

Lekker met (zelfgemaakte) groene pesto!








 

0 comments:

Post a Comment