Wednesday, January 8, 2014

Chia pudding

Is het niet geweldig dat je voedzame gezonde toetjes ook prima als ontbijt kan eten?
Dat vind ik zo leuk aan gezond koken, een gewone chocolade pudding ga ik niet eten als ontbijt maar bijvoorbeeld
deze gezonde chocolade pudding van avocado wel. Echt genieten terwijl je lichaam gevoed wordt met allerlei goede
stofjes! I love it! Sinds ik anders ben gaan eten is mijn ontbijt veel leuker en lekkerder geworden. De bruine
boterham met pindakaas is vervangen door groene smoothies, overnight oats, gezonde muffins, warme appel-noten-
koek en zelfs één keer door raw & vegan chocolade frambozen taart.

Deze chia pudding is ook zo'n gerechtje, geschikt als toetje maar ook als ontbijt kun je deze pudding guilt free eten.



Chia zaadjes zijn een superfood, ze zitten vol met omega-3 vetzuren, vezels, antioxidanten, proteïnen en mineralen.
Je lijf wordt hier heel blij van!

De pudding heeft door de chia zaden een jelly achtige structuur.
Niet iedereen is hier dol je, je houd er van of je vind het helemaal niks.


Wat heb je nodig? voor 2 porties

2 eetlepels chia zaad
150 ml amandelmelk
1 eetlepel agavesiroop (of meer/minder naar smaak)
1 theelepel vanille extract (of meer naar smaak)

toppings: denk aan cacao nibs, kokosrasp, stukjes fruit, goji bessen, gehakte nootjes.

Hoe maak je het?

Easy! Deze pudding heb je zo gemaakt en er komt geen pannetje aan te pas!
Meng alle ingrediënten door elkaar in een bakje of schaaltje.
Dek het af met vershoudfolie en zet het 4 uur, of een hele nacht in de koelkast.
Roer het even door en garneer met toppings naar smaak.

Tips:
- Voeg wat kaneel toe en garneer met wat rozijnen en stukjes appel.
- Voeg wat cacaopoeder toe voor een chocolade chia pudding!
- Voor een dikkere pudding gebruik je wat meer chia zaden.
- Prak eens een banaan door de pudding, lekker voor de smaak en om de pudding dikker te maken.


Enjoy!

0 comments:

Post a Comment