Monday, February 10, 2014

Choco energierepen

Deze chocolade energierepen zijn het bewijs dat gezond eten niet veel tijd hoeft te kosten en niet ingewikkeld hoeft
te zijn. Je hebt ze binnen no time gemaakt, je hebt maar 4 ingrediënten nodig en je keukenmachine doet het werk.
Ze zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog vegan, suikervrij en glutenvrij. Klinkt goed toch?
Alle credits gaan naar Focus on Foodies (neem zeker even een kijkje!) daar komt het recept vandaan, ik heb
alleen wat andere noten en extra kokosolie gebruikt.



Ik ben eigenlijk meer van de crunchy repen, de smeuïge repen die ik wel eens gekocht heb vond ik helemaal niet
lekker. Deze repen daarentegen vind ik heerlijk! Misschien omdat ze geen vreemde smaakstoffen bevatten
(die repen uit de winkel hebben vaak zo'n onnatuurlijke smaak!) Of gewoon omdat ze echt naar chocolade
smaken, i love chocolade ;)

Voor deze repen kun je het beste medjool dadels gebruiken, deze hebben meer vruchtvlees en zijn daarom
plakkeriger. Zo krijg je lekkere smeuïge repen.

Het recept kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen, zo kun je in plaats van dadels ook vijgen of rozijnen
gebruiken. Je kan andere noten gebruiken ( met pecannoten zijn deze repen ook heel lekker!) of bijvoorbeeld
wat kokosrasp of stukjes gedroogd fruit toevoegen.

Wat heb je nodig? voor 4 repen.

100 gram medjool dadels
20 gram amandelen
20 gram walnoten
25 gram cacaopoeder

eventueel een beetje cacaoboter of kokosolie

Hoe maak je het?

- Ontpit de dadels en hak ze grof (daar wordt je keukenmachine blij van).
- Maal de noten fijn in een keukenmachine, voeg de dadels en het cacaopoeder toen en maal tot een fijn
plakkerig mengsel.
- Als het mengsel te korrelig is kun je wat cacaoboter of kokosolie toevoegen om het mengsel wat smeuïger te
maken.
- Bekleed een vierkant bakje of bakblik met bakpapier en schep het mengsel er in, druk het goed aan!
- Zet het ongeveer een uur in de koelkast om uit te harden.
- Als het mengsel hard is kun je het in 4 repen snijden.

Bewaar de repen in aluminiumfolie.



Enjoy!

0 comments:

Post a Comment